STARRT Materialisatiefase

In het Starrt formulier zal ik aantonen welke competenties ik behaald heb. 


Situatie: Door middel van een opdracht: "Ontwerp een step voor de gemeente Vlissingen" is het de bedoeling om de competentie methodisch te ontwerpen te beheersen. Dit is de laatste fase: "De materialisatiefase". Om ons ontwerp te kunnen valideren moest er een werkend 1:1 model
komen. Dit model moet zo goed mogelijk de realiteit benaderen
zoals bedoeld in je materialisatie.

Taak: we moesten eerst ons geselecteerde concept optimaliseren, we hebben dat in een middag gedaan. Ik had als taak samen met Ramon het frame te bouwen, hiervoor waren maattekeningen en een zaaglijst nodig. Ook moest er voor de presentatie een flyer komen. Dit was voor mij in princiepen niet een erg complexe tijd, maar gezien de tijd (we hadden een dag in de werkplek voor het laswerk), het groot aantal hoeken en de niet met de computer gemaakte tekeningen, werd het een grote uitdaging.

Activiteit:
Ik heb de maattekeningen deels samen met Ramon gemaakt. Ramon en ik zijn ook samen naar de werkplek gegaan om het frame te bouwen. De dagen erna hebben we met zijn allen in de werkplek de step afgemaakt. Bryan en Walter zouden de tekeningen en materialenlijsten maken, Timothy wilde een Solidworks tekening maken waar we dan de maattekeningen en presentatietekeningen uit konden halen. Voor de presentatie in dok41 heb ik een flyer gemaakt waarin ik Timothy's tekening heb gebruikt.

Resultaat: Ik denk dat het eindproduct er wel mag wezen. Tijdens de presentatie had ik een boekje neergelegd waar mensen een reactie op konden schrijven. Die reacties waren uiteraard positief. Veel leerlingen waren ook erg enthousiast over ons ontwerp en uitvoering. De tekeningen waren wat magertjes. Wat ik een fijn compliment vond van de gemeente Vlissingen was dat ze vonden dat we het ontwerp goed hadden door ontwikkeld. Het was een mooi solide step volgens meneer Dam en meneer Haak vond de oplossing waarbij de bagage op het frame rust erg slim. Er is nog een interview door de omroep Zeeland geweest. 
 
Reflectie:
 Ik heb geleerd dat je je goed moet voorbereiden op de presentatie want dat is de helft van het werk. Ik zou de volgende keer minder werk in het prototype stoppen en meer werk in de presentatie
Wat heb je ervan geleerd? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken en waarom? Formuleer deze verbeterdoelen SMART

Specifiek; Tijd presentatie tov materialisatie optimaliseren.
Meetbaar; Dit doel is bereikt wanneer er van te voren een planning is gemaakt waarbij alle aspecten die in de fase voorbij komen benoemd en geplanned worden.
Aanvaardbaar; Dit is een aanvaardbaar doel. Ik ben benieuw of andere groepen het wel zo doen dat ze elke fase een planning maken.
Realistisch; het is een zeer haalbaar en realistisch doel
Tijdgebonden; volgende project

Toepassing:
Het is handig om dingen te kunnen bouwen, prototypes zijn net als tekeningen communicatie middelen, ook is het goed om je ontwerpen ermee te testen bij andere mensen of mogelijke gebruikers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten